Een dagje naar Texel

Texel is één van mijn favoriete plekken van Nederland en ik ga er graag heen. Onlangs was ik ook weer een dagje op het eiland te vinden. Veel mensen kijken vaak verbaasd; een dagje, kan dat? Ben je dan niet heel veel aan het reizen en waarom ga je niet gelijk een weekend? Tja, natuurlijk zou een weekend nog leuker zijn en dat doe ik soms ook, maar dat is niet altijd mogelijk en daar komt ook iets meer geld en geregel bij kijken. Een dagje is ook mogelijk, makkelijker en net zo leuk! Soms lijken dit soort dingen lastig of moeilijk, maar als er 1 ding is wanneer je van reizen houdt, is dat je je daardoor vooral niet door moet laten tegenhouden ;)

 

Dus Texel in 1 dag! Hoe pak je dat aan? Je kunt natuurlijk de auto pakken maar met openbaar vervoer is het eiland net zo goed bereikbaar. De trein rijdt tot station Den Helder en aan de rechterkant van het station pak je buslijn 33 naar de veerhaven. Maar als het zonnetje schijnt, is het een prima halfuurtje lopen. Een kaartje koop je voor €3,- of koop een dagpas voor € 7,50, want die kun je ook gebruiken op Texel, ben je gelijk klaar. Belangrijk: op Texel kun je geen OV-chipkaart gebruiken. En vergeet niet je reis op de boot af te stemmen, want die vertrekt eens op het halve uur.

 

Eenmaal bij de veerhaven koop je een kaartje voor de boot, dit is gelijk je retourticket. De overtocht duurt zo’n 20 minuten en het moment dat ik de boot op stap begint voor mijn gevoel al de Texel ervaring. Je verlaat immers het vaste land en begint aan een mooi eiland avontuur! Ik geniet ook altijd enorm van de zee, het doet mij altijd beseffen hoe groot de wereld wel niet is en wat een eer het is dat je er als mens ervan mag genieten. Het weidse uitzicht, de wind door je haren, de mooie lucht, de geluiden van de golven en meeuwen...je krijgt gelijk reiskriebels en een vakantiegevoel!

 

Op Texel aangekomen is er nog niet heel veel te beleven bij de veerhaven, dus zorg dat je een vervoersmiddel hebt. Je kunt met de auto of fiets zo het eiland op, of je huurt ter plekke een fiets of stapt de bus in die al staat te wachten. Daarmee kun je richting Den Burg, waar wij zelf dit keer een elektrische scooter hadden gehuurd. Sheeping Angels, wat al een geniale naam is, maar ook een perfect vervoersmiddel op Texel. Geen gedoe met tegen de wind in fietsen, maar ook geen lawaai en milieu vriendelijk, top! Of bestel je eigen Texelhopper, een busje die op bestelling rijdt wanneer je een dagpas hebt gekocht. Wel even een uurtje van tevoren bellen voor deze mooie service.

 En dan kun je gaan genieten van al het moois dat het eiland te bieden heeft. Bezoek één van de leuke dorpjes zoals het leuke Den Burg, met allerlei winkels en terrasjes. Of ga richting het strand, lekker uitwaaien of in één van de leuke strandtenten op het terras een drankje doen. Rij langs de weilanden en spot alle schaapjes en alpaca’s (echt!) of door de bossen en breng een bezoek aan de hei. Tip: in augustus kleurt deze prachtig paars!

 

Je kunt ook allerlei boottochten maken over de Waddenzee en zeehonden spotten, of naar de schapenboerderij en daar lammetjes knuffelen. Pluk bloemen in de Zelfpluktuin of volg een leuke rondleiding op de brouwerij van Texels bier en neem daarna een bierproeverij. Je kunt ook de vuurtoren in het noorden bezoeken of naar de IJsboerderij Labora voor een heerlijk ijsje. In de lente en zomer gebeurt er nog veel meer op Texel, zoals vliegeravonden, kunstroutes en festivals en evenementen.

Check altijd www.texel.net voor alle tips, adressen, actuele informatie en tips per seizoen.

 

Kortom, eindeloos veel leuks te doen en een instant vakantiegevoel wat mij betreft. En genoeg om te fotograferen :) Vergeet door alle leuke dingen niet de boot terug, want die vertrekt op het hele uur. Veel plezier!

 

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Her (woensdag, 05 april 2017 15:39)

    leuk mama en kleintje schaap!